Våren-09

På Gula avdelningen var barnen väldigt intresserade av fåglar efter juluppehållet.  Vi pratade om vilka fåglar vi sett och vi letade information i böcker och på nätet. Alla våra barn började sedan att producera fåglar i alla de former och färger och vilka detaljer de lyckades få med, då all forskning gett resultat. Här kommer några exempel på de fåglar som flyttade in i vår hall.


Eftersom barnen var så intresserade av fåglarna, så bestämde vi oss för att arbeta mer med naturen som tema.

Vi har under vårterminen besökt en viss bestämd plats i naturen. "Vår naturruta." Där har vi försökt att följa naturens växlingar och vilka kryp som vaknat. Det första lilla kryp vi hittade var en liten nyckelpiga.Hämta kameran ropade alla barnen! Vi har hittat en nyckelpiga. Vi fotograferade den och tillverkade sedan nyckelpigor som flyttade in i vår hall.


På detta sätt har vi sedan fortsatt att leta efter tecken och fotat under hela våren. Barnen har uppskattat detta mycket.
Det har flyttat in ormar, ekorrar, fjärilar osv. Vi har även sjungit sånger och läst sagor/flanosagor med koppling till det djur/insekt/kräldjur som vi pratat om. I alla delar av naturtemat har vi också kopplat matematik. Hur många fjärilar ser vi under promenaden, hur många och vilka blommor/träd. Hur många barn går det åt för att räcka runt trädet osv.

Nedan kommer en liten bildkavalkad med barnens foton och alster.

Här mötte vi vårens första stare, inte lätt att komma nära, men han finns på bild!
Lena, Åsa, Inger , Birgitta o alla barnen på Gula!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0