Berättarkonst!

Ursäkta att vi inte varit inne och skrivit på ett tag. Det händer saker hela tiden och all teknik är nu på plats. Våra barn börjar komma igång med sitt berättande. Dokumentation är på gång och ska snart kunna börja presenteras.

Vi vill tacka för en mycket bra och inspirerande föreläsning i både Kalmar och Växjö. Föreläsare var Veronica Grönte som arbetat mycket med att göra sagor och berättelser tillsammans med små barn. Hon använder digitalkamera och teckningar som barnen tar/gör.  Det är ju på det här sättet vi tänkt att arbeta, så det var mycket bra att vi fick lite nya tips och idéer hur man kan göra. Vi fick även tips på hur man bör göra för att göra en berättelse levande. Att skapa spänning är viktigt och att få till ett bra slut.

En liten rapport från verksamheten.
Vår förskola består av tre avdelningar, Röda, Gröna och Gula.

Röda avdelningen har kommunicerat via datorn med en kompis som flyttat till en annan förskola. Barnen har skrivit brev till honom på mailen och vi har fått mail frrån honom och hans nya kompisar. Det har varit mycket kul för barnen att kunna fortsätta att hålla kontakten.

Barnen på Röda har själva tagit kort på sina hus och bästa ställen på vår gård. De har även fotograferat i skogen, där har de bl.a. lagt kottar och pinnar till bokstäver. Barnens arbete har resulterat i en karta på väggen i hallen med alla barnens hus och en liten fotoutställning.
  
Lena & Laila

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0